Σχετικά με εμάς

Το Explore Ithaca ξεκίνησε από μια παρέα Θιακών με σκοπό να ανακαλύψουμε το νησί της Ιθάκης και τις ομορφιές του. Στην πορεία των εξερευνήσεών μας, θεωρήσαμε πως ο περιπατητικός τουρισμός είναι το ιδανικό μέσο ανάδειξης των ευρημάτων μας, καθώς τα αξιοθέατα του νησιού είναι κρυμμένα σε μονοπάτια με αστείρευτο φυσικό πλούτο και σπουδαία ιστορική αξία.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στα μέρη όπου έζησε ο ομηρικός Οδυσσέας γνωρίζοντας έτσι τη μοναδική πολιτισμική κληρονομιά της Ιθάκης, ενώ ταυτόχρονα, περπατώντας στα μονοπάτια, μπορεί να έρθει σε επαφή με τη σπάνια βιοποικιλότητα του νησιού.

Ο περιπατητικός τουρισμός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ξενάγησης, ο οποίος συνδυάζει την ψυχαγωγία, τη σωματική ευεξία και την περιπέτεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο αποσπάσματα από την παρουσίαση του Explore Ithaca στην τηλεόραση.

Στο πρώτο βίντεο, ο Δημήτρης Αρταβάνης μαζί με τον Λουκά Αναγνωστάτο παρουσιάζουν το Explore Ithaca στην εκπομπή της ΕΡΤ Μένουμε Ελλάδα με παρουσιαστές τη Ρένια Τσιτσιμπίκου και τον Πέτρο Κουμπλή.

Στο δέυτερο βίντεο, ο Δημήτρης Αρταβάνης παρουσιάζει το Explore Ithaca στην εκπομπή του Ionian Χαμηλή Πτήση με παρουσιαστές τον Σπύρο Καμπίωτη και τον Διονύση Ιθακήσιο.