Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αρταβάνη

Οδηγός διαδρομών
Ιδρυτής του Explore Ithaca

Ο Δημήτρης Αρταβάνης μεγάλωσε στο νησί της Ιθάκης. Εκεί, από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα επιδίδεται στην πεζοπορία πραγματοποιώντας διαδρομές στο νησί, ενώ τον κερδίζουν και διάφορες άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Πανεπιστημιακή Κατάρτιση - Θητεία

Φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) με εξειδίκευση στην ιστιοπλοΐα, την ποδοσφαίριση και την πετοσφαίριση.

Το 2011 κατατάχτηκε στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών.

Επιπλέον Κατάρτιση

Πέραν της πανεπιστημιακής του κατάρτισης στην ιστιοπλοΐα, κατέχει δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και άδεια χειριστή ταχύπλοου, όπως και άδεια ναυαγοσώστη.

Έχει άριστες γνώσεις πρώτων βοηθειών, καθώς και διαβίωσης στη φύση, αναρρίχησης και καταρρίχησης.

Φύση

Ως φυσιολάτρης έχει εντρυφήσει στην ανακάλυψη και καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού, αφού έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στην παρατήρηση και φωταγράφηση ζωών και φυτών με αρκετές πρώτες καταγραφές!

Ελεύθερος Χρόνος

Τον ελεύθερό του χρόνο τον αφιερώνει σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Μεταξύ αυτών είναι το ποδόσφαιρο, καθώς έχει παίξει και στις δύο ομάδες του νησιού. Τώρα, αγωνίζεται με την ομάδα της Προόδου. Ένα άλλο άθλημα με το οποίο ασχολείται είναι το βόλεϊ.

Στραμμένος τόσο προς τη θάλασσα όσο και προς το βουνό, ως χόμπι του έχει την ελεύθερη κατάδυση και το τρέκινγκ. Το ποδήλατο βουνού είναι επίσης ένα από τα ενδιαφέροντά του, ενώ η εξοικείωσή του με τη φύση του επιτρέπει να κάνει τακτικά κάμπινγκ.

Το επιστέγασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου του είναι η φωτογραφία. Μέσω αυτής καταγράφει την θαυμαστή βιοπικοιλότητα της Ιθάκης και, κατ'αυτόν τον τρόπο, στην πάροδο των χρόνων έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο φωτογραφικό υλικό, το οποίο κατά καιρούς μοιράζεται με όσους αγαπούν τη φύση, την Ιθάκη ή και τις δύο.


Μπορείτε να βρείτε τον Δημήτρη Αρταβάνη στο facebook.
Μπορείτε, επίσης, να του στείλετε ημέιλ στη διεύθυνση babanisdim@hotmail.com.